Ви тут:
Культура Оголошення Полтавщина Суспільство 

Напередодні 9 травня полтавців запрошують на виставку “…Немов ковток свіжого повітря”

5 травня о 14:00 у Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка відкриють виставку “…Немов ковток свіжого повітря”, присвяченої Дню Перемоги над нацизмом у Європі.

В експозиції – портрети колишніх жертв нацизму з Білорусі, Росії, України, які розповідають про свої долі.

Також йтиметься про реалізацію програми “Місце зустрічі: діалог“, яку з 2009 року фінансує в Україні Німецький фонд “Пам’ять, відповідальність і майбутнє”. У рамках програми підтримано понад 200 проектів на благо колишніх жертв націонал-соціалізму в Росії, Україні та Білорусі. Організаційним партнером є Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх в Україні».

У Полтаві програму «Місце зустрічі: діалог» з 2009 року представляє Педагогічний центр «Академія». На відкритті виступить в’язень 4 концтаборів та учасник проекту Полтавської міської спілки колишніх політичних в’язнів фашистських концтаборів.

Супроводжують виставку преставники Фонду – PR- менеджер Леся Харченко та Семен Глузман – психіатр, дисидент, Голова Консультативної ради програми “Місце зустрічі: діалог” ФондуEVZ. Зустріч із ними відбудеться 6 травня об 11.40 на історичному факультеті ПНПУ імені В. Г. Короленка. Вхід вільний.

Перейти до вмісту