Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

На Оржичинні загострилось протистояння місцевих мешканців з одним із агропідприємств

IMG_5015

У селі Великоселецьке Оржицького району загострилось протистояння місцевих мешканців з одним із агропідприємств. Люди кажуть – керівники СТОВ “Селецьке” змушують переукладати договори оренди, приховуючи умови угод.

– Приходять до людей з першою і останньою сторінкою договорів, змушують, що називається, “купувати кота у мішку”. Якщо ж ні – погрожують звільненням з підприємства, а на ньому ж працюють більшість наших мешканців, де ж шукати роботу? – обурюються селяни.

IMG_5074

Крім цього, говорять мешканці Великоселецького, підприємство не виконує своїх соціальних обов’язків, які прописані в угодах оренди, виплачуючи, тим часом, низьку плату за паї селянам. Тому люди вимагають розірвання угод у одноосібному порядку. “Та проблема зовсім не у господарюванні. Десять років підприємство працювало у Оржицькому районі спокійно, з усім розумінням соціальної відповідальності” – розповідає представник СТОВ “Селецьке” Олег Сливченко.

IMG_5107

– А вся справа у тому, що місцеві фермери, за підтримки невеликої групи осіб, підбурюють людей, змушуючи їх “виривати” земельні ділянки з обробки підприємства. А люди виявляються заручниками ситуації. Адже ми не переукладаємо договори, а підписуємо додаткові угоди, за якими збільшуємо розмір орендної плати з 5 до 7%. А звільнили декого з працівників ми виключно за нормами чинного законодавства, хоч це декому і не подобається, – пояснює Олег Сливченко.

“Як би там не було, а у ситуації, що склалась не повинні страждати люди”- переконаний голова обласної ради Олександр Біленький. До нього мешканці Великоселецького звернулись за допомогою у вирішення “орендної” проблеми.

IMG_5131

– Не наше завдання вирішувати корпоративні конфлікти – це прерогатива суду. Наше завдання – з одного боку створити комфортні умови для бізнесу, з іншого – захистити права селян. І саме на згоді, взаємопорозумінні можна досягти цього балансу,- сказав голова обласної ради.

У питанні разом з Олександром Біленьким розбирались депутати обласної ради Руслан Ляшко, Мирослава Василенко і Микола Горб спільно з представниками правоохоронних органів Оржицького району. У наслідок спільного рішення депутатів Руслан Ляшко і Микола Горб 11 травня проведуть особистий прийом мешканців Великоселецького, під час якого їм нададуть кваліфіковану юридичну допомогу фахівці-правознавці.

Перейти до вмісту