Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

На Глобинщині відкрили меморіальну дошку загиблому на Сході Герою

Сьогодні на Глобинщині, в Опришківській ЗОШ I-III ст. відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки в пам’ять про випускника школи, справжнього патріота Віктора Аврамчука, який загинув 10 січня 2016 року біля с. Зайцеве Артемівського району Донецької області, захищаючи східні кордони нашої держави. Указом Президента України за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Аврамчук Віктор Вікторович посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Вшанувати пам’ять Героя АТО прийшла його родина, друзі, бойові побратими, учні та вчителі, голова районної ради Володимир Сьомін, виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Володимир Молодчин, міський голова Станіслав Джусь, нароний депутат України Сергій Каплін, працівники районного військового комісаріату та односельці.

Володимир Сьомін повідомив, що на підставі рішення Президії обласної ради та відповідно до розпорядження голови обласної ради – на визнання вагомих особистих заслуг перед Полтавщиною та Україною, за зразкове виконання військового і громадянського обов’язку, мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України – Аврамчук Віктор Вікторович занесений до Книги Пошани Полтавської обласної ради.

Спогадами про Віктора поділилися вчителі та побратими. Народний депутат України Сергій Каплін висловив співчуття родині та закликав пам’ятати подвиг земляка.

Право урочисто відкрити меморіальну дошку пам’яті було надано побратимам полеглого Героя Олександру Хорольському та Тарасу Жиліну.

Присутні вшанували пам’ять Віктора Аврамчука та усіх патріотів України, що загинули захищаючи її незалежність, хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки.

Мама Віктора подякувала всім присутнім за те, що пам’ятають про її сина і підтримують їх родину.

Перейти до вмісту