Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Міську раду просять виділити додаткові кошти для надання матеріально-технічної допомоги підрозділам, які беруть участь в АТО

Сьогодні у виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради відбулося засідання робочої групи з питань координації надання матеріально-технічної допомоги підрозділам, які беруть участь в АТО. Проводили його заступники міського голови Валерій Декусар та Дмитро Кравченко. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
Члени робочої групи розглянули три питання порядку денного: про проведення тендерних закупівель тепловізорів, про повторний розгляд звернення військової частини – польова пошта В2287 Міністерства оборони України щодо надання допомоги на проведення ремонту автомобіля «КАМАЗ» та про звернення до Кременчуцької міської ради щодо виділення додаткових коштів для надання матеріально-технічної допомоги підрозділам, які беруть участь в АТО.
Першим розглянули питання про  виділення коштів для ремонту автомобіля «КАМАЗ» для 16 мотопіхотного батальйону, який знаходиться на передовій АТО в районі Авдіївки.  Для ремонту автомобіля військові просили 140 тис. грн, На минулому засіданні комісії було прийнято рішення виділити цьому військовому підрозділу з міського бюджету Кременчука  половину цієї суми, за рештою цієї суми військовій частині запропонували звернутися до інших спонсорів або органів місцевого самоврядування, які взяли над ними шефство. Враховуючи важливість ремонту автомобіля, а також те, що на даний час окрім Кременчуцької міської ради  допомоги військовим ніхто так і не надав, члени робочої групи з питань координації надання матеріально-технічної допомоги підрозділам проголосували за виділення в повному обсязі коштів, необхідних для ремонту цього автомобіля.
Що стосується питання проведення тендерних закупівель тепловізорів, то начальник управління з питань ТЕВ та НС Сергій Кірічейко повідомив, що  було оголошено тендер на придбання двох тепловізорів для Кременчуцького 107 реактивного артилерійського полку в/ч 3059 та військової частини, що дислокується у місті Кіровоград, вартістю 85 та 150 тис. грн. Оскільки учасниками тендеру на закупівлю тепловізору «Пульсар» вартістю близько 85 тис. грн не було надано повного пакету документів, а по іншому взагалі не було надано пропозицій, тендер не відбувся. Серій Киричейко повідомив, що він мав розмову з керівництвом кіровоградської військової частини, вони погодилися з тим, щоб їм придбали тепловізор «Пульсар». Оскільки у зв’язку з цим сума закупівлі зменшується, то два телевізори вартістю близько 85 тис. грн придбають  без проведення тендеру і передадуть військовим частинам.
Члени робочої групи також одноголосно підтримали пропозицію заступника міського голови Дмитра Кравченка звернутися до міської ради з проханням під час перегляду міського бюджету за перше  півріччя 2016 року виділити додатково 1,5 млн грн. для надання матеріально-технічної допомоги підрозділам, які беруть участь в АТО.
Перейти до вмісту