Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Для працівників Полтавської обласної ради провели тренінг з надання невідкладної домедичної допомоги

243968598

Життя людини – найбільша цінність. Ця нехитра істина лежить у основі побудови цивілізованого суспільства будь-якої країни світу. Та, на жаль, далеко не кожен українець сьогодні в змозі врятувати людське життя, надавши першу домедичну допомогу. Результат – 50 тисяч українців на рік помирає через невчасно надану допомогу.

“Вміти і знати – щоб врятувати життя”. Під таким гаслом у Полтавській обласній раді провели тренінг з надання невідкладної домедичної допомоги для працівників апарату. На запрошення голови обласної ради Олександра Біленького та за безпосередньої участі заступника голови обласної ради Анатолія Ханка фахівці ГО “Вартові життя” розповіли, як допомогти людині, зокрема, при зупинці дихання, критичній кровотечі.

– Такі тренінги важливі не лише для безпеки наших рідних і близьких. “Алгоритми людяності” допомагають нам повернутись до проблем одне одного, спробувати допомогти. Окрім цього – навчають брати на себе відповідальність, усвідомлено, зважено, оперативно ухвалювати рішення. Бо саме невміння чи незнання народжують в нас невпевненість і байдужість. І саме тренінги ГО “Вартові життя” ми хочемо покласти в основу програми первинної медичної освіти, яку сьогодні вже розробляють у області. Вона підвищить обізнаність мешканців області, і, сподіваюсь, отримає підтримку депутатів під час обговорення на найближчій сесії обласної ради, – поділився своїми думками під час тренінгу голова обласної ради Олександр Біленький.

“Тим часом, практика надання домедичної допомоги – це ознака розвиненого суспільства,” – розповідають інструктори ГО “Вартові життя”.

243968438

– У країнах Європи 60-80% громадян вміють надавати таку допомогу, цього дітей вчать зі школи. Ми проводимо тренінги за всесвітньо відомою програмою BLS (базова підтримка життя). Найперше завдання, звісно ж, навчити полтавців ефективно надавати домедичну допомогу. Саме так, адже я сама була свідком численних помилок і неточностей, які люди допускали під час надання невідкладної допомоги. Адже чи не найбільша проблема – часто люди не беруться допомагати, бо просто не знають як і бояться ще більше нашкодити, – розповідає директор ГО “Вартові життя” Вікторія Лоза.

Як правильно зробити штучне дихання і накласти джгут при критичній кровотечі? Відповіді на ці та інші важливі для життя запитання працівники апарату обласної ради отримали під час тригодинного тренінгу, який “вартові життя” провели із застосування спеціальних матеріальних та технічних засобів. “Надзвичайно цінно і корисно,” – підсумовують тренінг його учасники.

243968446

– Ці знання можуть знадобитись кожної хвилини нашого життя. Здоров’я у людей не кращає, серцево-судинні захворювання прогресують і збільшується кількість смертей від цих захворювань. Тому потрібно бути готовим надати не лише допомогу рідним і близьким, а і адекватно відреагувати на можливі позаштатні події просто на вулиці, – сказала учасниця навчань, головний спеціаліст одного із відділів апарату обласної ради Світлана Калашник.

Після завершення тренінгу усі його слухачі і учасники отримали відповідні сертифікати. Та дорожче цих документі будуть знання і навички, які, разом з фахівцями-медиками, дозволять кожному стати на варті життя.

243968593

243968547

243968560

243968516

243968473

243968460

Перейти до вмісту