Ви тут:

Чи можна проводити атестацію робочих місць за умовами праці, на які не прийнято працівників?

Згідно з п. 1 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1.08.1992 р. № 442, атестація проводиться на підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності і господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працівників, а також на їхніх нащадків як тепер, так і в майбутньому.

Під час проведення атестації слід керуватися Методичними рекомендаціями для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженими Міністром праці України та Головним державним санітарним лікарем України від 1.09.1992 р. № 41.

Санітарно-гігієнічні дослідження факторів виробничого середовища і трудового процесу проводять санітарні лабораторії підприємств, які атестовані органами Держстандарту та Міністерства охорони здоров’я України.

Робоче місце з умов праці оцінюється з урахуванням впливу всіх факторів виробничого середовища і трудового процесу на працюючих, передбачених гігієнічною класифікацією праці, сукупних факторів технічного і організаційного рівня умов праці, ступеня ризику пошкодження здоров’я.

При цьому лабораторно-інструментальні дослідження фізичних, хімічних, біологічних, визначення психофізичних факторів проводяться в процесі роботи у характерних (типових) виробничих умовах, при справних і ефективно діючих засобах колективного і індивідуального захисту.

Враховуючи зазначене, при проведенні атестації робочих місць за умовами праці атестованими мають бути робочі місця, на які вже прийняті працівники і виконується технологічний процес.

Начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Полтавській області Вікторія Полєнова.

Перейти до вмісту