Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Миргородщині відкрили пам’ятний знак ліквідаторам аварії на ЧАЕС та воїнам інтернаціоналістам

SONY DSC

У с. Клюшниківка Миргородського району вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та воїнів – інтернаціоналістів та у центрі села відкрили пам’ятний знак ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та воїнам інтернаціоналістам.

На заході були присутні ліквідатори, які безпосередньо брали участь у ліквідації найбільшої техногенної катастрофи людства та воїни, яким не одноразово доводилося брати зброю до рук на території інших держав.

Розпочала захід своїм виступом Клюшниківський сільський голова Людмила Москаленко. Вона подякувала всім, хто долучився до встановлення пам’ятного знаку.

Право відкрити пам’ятний знак мали: голова Миргородської райдержадміністрації Юрій Коваленко, голова Миргородської районної ради Леонід Яринич, Клюшниківський сільський голова Людмила Москаленко, ліквідатор І категорії Володимир Тарануха, воїн – інтернаціоналіст Іван Беспалько.

Вшановуючи пам’ять земляків, яких, на жаль, уже немає з нами, присутні схилили голови у мовчанні.

На знак вдячності і поваги до героїв-чорнобильців та воїнів інтернаціоналістів учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку, а Високопреосвященний Афанасій, архієпископ Харківський і Полтавський Української Автокефальної Православної Церкви освятив пам’ятник.

Слова вдячності у цей день звучали із вуст підростаючого покоління – учнів Клюшниківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів. Багато хто з присутніх не приховував щирих сліз.

SONY DSC

SONY DSC

Перейти до вмісту