Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві пройшов День жіночого здоров’я

IMG_7202

БО «Світло надії» спільно із Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської міської ради, за підтримки ВБО «Позитивні жінки», провели захід День жіночого здоров’я «Подих до життя». Участь у ньому взяли як клієнтки БО «Світло надії», так і небайдужі жінки міста, представниці ініціативних груп. Мета – покращення фізичного та психоемоційного стану жінок через поліпшення самопочуття, духовного саморозкриття та позитивного спілкування. «Ми прагнемо привернути увагу громади міста та наших клієнток до проблеми жіночого здоров’я, як фактору здоров’я суспільства, сприяти формуванню правильного способу життя та бачення власного «Я» через методи арт-терапії, надати можливість жінкам спробувати різні види фізичних вправ, щоб вони визначилися, які їм підходять найбільше», – розповідає Світлана Большева, психолог, фасилітатор групових занять БО «Світло надії».

IMG_7145

Розпочався День жіночого здоров’я «Подих до життя» із забігу на дистанцію 1 кілометр із попередньою розминкою у парку «Перемога». Відстань вирішило подолати майже 20 дівчат. «Нас проінструктували щодо техніки безпеки під час марафону, потім ми розім’ялися і вже ніщо не заважало нам подолати цей кілометр. Крім того, потім ми поспілкувались, поділились враженнями, подумуємо, щоб почати бігати,прикладом, на вихідних», – розповідає Олена, учасниця забігу.

IMG_7130

Далі жінки попрямували на співоче поле імені Марусі Чурай і там займалися йогою з елементами пілатесу, аеробікою та арт-терапією. Знайшлися заняття і для малюків. Для них соціальні працівники обладнади спеціальний майданчик. І доки їх мами займалися спортом, діти малювали крейдою і смачно поїли. «Такий активний відпочинок нам дуже сподобався. Ми вдячні організаторам і сподіваємося, що День жіночого здоров’я у Полтаві відбувся не востаннє», – говорять учасниці заходу. Крім того, до Дня жіночого здоров’я були залучені професійні тренери, які, після проведення занять, відповідали на питання учасниць.

Перейти до вмісту