Ви тут:

У Полтаві порахують транспортний пасажиропоток

автобус

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надала рекомендації виконкому Полтавської міської ради щодо запобігання порушення конкурентного законодавства.

Як встановило відділення за результатами дослідження ринку надання послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Полтаві, пасажиропотік на перевірених 7-ми маршрутах м. Полтави у порівнянні з наданою автомобільними перевізниками інформацією, значно знижений.

Зазначене може свідчити про те, що при зміні тарифу на перевезення пасажирів, розрахунок тарифу автомобільними перевізниками буде здійснений на основі заниженого пасажиропотоку (що є визначальною складовою для формування тарифу), що в свою чергу, може призвести до встановлення необґрунтованого розміру тарифу на перевезення пасажирів.

Тому існує необхідність органу місцевого самоврядування – організатору пасажирських перевезень – перевіряти закладені перевізниками у розрахунки тарифів, при їх зміні, дані про кількість перевезених пасажирів, зокрема, шляхом обстеження пасажиропотоку.

В зв’язку з вищенаведеним, адміністративна колегія територіального відділення в порядку статті 14 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» рекомендувала виконавчому комітету Полтавської міської ради у 10-денний строк забезпечити розроблення механізму визначення достовірного обсягу перевезень пасажирів, шляхом проведення обстеження пасажиропотоку на маршрутах з метою формування обґрунтованого розміру тарифу на послуги перевезення пасажирів автомобільним транспортом у Полтаві.

Перейти до вмісту