Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Лубнах відкрилась програма європейських студій

Програма європейських студій для старшокласників відкрилася у Лубенській центральній районній бібліотеці імені Володимира Малика. Польща стала першою країною презентованою в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках».

Бібліотекар Тетяна Сафронова розповіла про проект покликаний популяризувати знання про Євросоюз та європейські цінності, познайомитиукраїнців з життям людей в різних країнах Європи. Вона згадала про зв’язок між Лубнами та Польщею, які об’єднує спільна історія та постать князя Єремії Вишневецького. Школярі дізналися про особливості здобуття вищої освіти у Польщі та можливостями, які відкриваються перед випускниками польських вищих навчальних закладів. А найцікавішим моментом зустрічі стало спілкування з особливим гостем – етнічним поляком паном Геником Слодзинським , який висловив власні думки про відмінність та схожість двох слов’янських народів та відповів на запитання про мову, кухню та найкрасивіші польські міста.

Пан Слодзинський звернувся до юних лубенців:

«Я впевнений, що скоро ви будете жити у спільному європейському домі, любіть свою Батьківщину, працюйте та примножуйте її славу так, як це роблять поляки».

Перейти до вмісту