Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Ремонт дороги Кременчук—Полтава розпочнеться у травні-червні

image(8)

Одну з головних транспортних артерій Полтавщини — дорогу Полтава—Кременчук — почнуть капітально ремонтувати наприкінці травня — на початку червня. Про це під час установчої виїзної наради повідомили представники Служби автомобільних доріг України в Полтавській області. Нараду проводили за участі керівництва області, прилеглих районів та профільних служб на перехресті доріг Полтава—Олександрія та Дніпропетровськ—Царичанка—Кобеляки—Решетилівка.

На сьогодні вже оголошено тендер на виконання робіт. Сама процедура триватиме згідно із законодавством 40 днів зважаючи на суму фінансування (а вона сягає понад 5 мільйонів євро). Після витримки всіх процедур і підписання необхідних договорів роботи мають розпочати не пізніше перших чисел червня.

Це дорога виживання, — відверто говорить голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко. — За 25 років її ущент зруйнували. Зосередилися на цій дорозі, оскільки третина вантажів, що проходять через Полтавщину, перевозяться саме ділянкою автошляху М-22 Полтава—Олександрія. Минулий рік ми витратили на захист фінансування саме цього проекту. У області для фінансування такого дорого вартісного ремонту коштів не було. Тому хочу подякувати і депутатам Верховної Ради, і представникам органів місцевого самоврядування, і Уряду, особисто Прем’єр-міністру України, який підтримав нашу ініціативу. Він був на цьому автошляху, подивився його стан — і сьогодні держава фінансово підтримала реконструкцію цього напряму.

image

Кошти для ремонту дороги Полтава—Кременчук залучатимуться з чотирьох джерел: державного бюджету, кредити фінансових інституцій, кошти обласного бюджету та місцевих бюджетів.

Ремонт розпочинатиметься від кордону між Новосанжарським і Кобеляцьким районами, шляховики рухатимуться у напрямку Кременчука, — коментує перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький. — Ремонті роботи виконуватимуться на відрізку 53 кілометри. Буде три лоти: ремонт мостів, середній ремонт на відрізках, де зніматиметься асфальт до основи, і капітальний ремонт на ділянках дороги, де зніматиметься і асфальт, і подушка.

проектНа умовах співфінансування з обласного бюджету мають виділити 30 мільйонів гривень. З них 10 мільйонів на проектні роботи, 20 — на сам ремонт. І якщо ці кошти буде виділено на найближчій сесії, то і ремонті роботи можна розпочати не в червні, а раніше.

Виділення коштів на ремонт дороги Полтава—Кременчук мають обговорити на засіданні профільної комісії обласної ради 19 квітня. Голова ОДА дав доручення першому заступнику, керівникам департаментів та шляховикам узгодити до того часу всі спірні питання з районними радами та адміністраціями, сільськими головами. Йдеться про перенаправлення транспортних потоків, ремонт деяких місцевих доріг у рамках проекту тощо.

До речі, 19 квітня облдержадміністрація та шляховики мають презентувати депутатам на комісії і захистити обласну програму ремонту доріг. Як прокоментував Андрій Пісоцький, програма розроблена на умовах співфінансування.

Кошти залучатимуться з обласного та місцевих бюджетів, кошти, передбачені на обслуговування доріг Службою автомобільних доріг України, а також інвестиційні кошти компаній, які хочуть долучитися до цієї програми, — говорить Андрій Пісоцький. — Це може бути компанія «Нібулон», яка планує виділити біля 21 мільйона гривень, «Укргазвидобування», «Кернел». Ці компанії працюють не території області, їхній важковаговий транспорт їздить дорогами регіону — і вони мають бути активними учасниками цієї програми. Дороги зараз в незадовільному стані, тому хочемо якнайшвидше розпочати ремонтні роботи. Паралельно будемо встановлювати вагові комплекси, щоб не допускати транспорт, який їздить з перевантаженням і руйнує автошляхи.

Наступний на черзі — капітальний ремонт іншого автошляху з найбільш «убитим» покриттям — Р-52 Дніпропетровськ—Царичанка—Кобеляки—Решетилівка. Валерій Головко зауважив, що це буде сучасна державна дорога на кшталт Київ—Харків—Довжанський, із двома смугами руху в обидва боки.

Ця дорога і цей проект — спільний для Полтавської та Дніпропетровської областей. Ми маємо захистити фінансування цього проекту вже наступного року разом із владою Дніпропетровської області, щоб держава виділила кошти на цю дорогу. Чекаємо дій від Дніпропетровської області, бо у нас уже на сьогодні є і проект майбутнього автошляху, і експертиза, — прокоментував очільник області.

image(3)

image(6)

image(7) (1)

проект

Перейти до вмісту