Ви тут:
Оголошення Полтавщина Спорт Суспільство 

Полтавці шукають кошти поїхати на Чемпіонат Європи з мотоболу

moto-ukr

Команда, яка покликана захищати честь України шукає меценатів – так сталося, що практично весь український мотобол зосереджений на Полтавщині. У національному чемпіонаті бере участь п’ять команд, три з них — полтавські.

У полтавського мотоболу є славні традиції, пов’язані з колись грізною, командою «Вимпел», якої нині не існує. У багатьох інших областях про такий вид спорту як мотобол навіть не чули. Проте мешканці Полтавщини досі регулярно приходять на матчі своїх команд і насолоджуються гуркотом моторів, динамікою і видовищністю гри.

Зрозуміло, що мотобол в Україні, і на Полтавщині зокрема, існує виключно на ентузіазмі окремих людей, які щиро люблять свій спорт. Вони вкладають власні кошти, шукають меценатів тощо. До слова, мотобол — далеко не найдешевший вид спорту, адже тут доводиться мати справу з технікою, яка потребує пального, запчастин і належного догляду. Коли виключно на ентузіазмі виживають мотобольні клуби, це не дивина, але ж і національна збірна у нас існує за тим же принципом.

Востаннє національну команду України збирали ще у 2011 році. Тоді з ініціативою виступили функціонери з Донеччини. Цього року вже полтавці збирають талановитих українських спортсменів, щоб вони захищали честь країни на міжнародних турнірах. Наші хлопці можуть виступити на чемпіонаті Європи, який відбудеться у Нідерландах. Проте без вашої підтримки їм не обійтися.

Головну команду України зібрав і взявся тренувати Олександр Зімовець — функціонер з новосанжарського «Колоса». Наставник розповідає, що в Україні багато молодих, талановитих спортсменів. Які гідні того, щоб представляти країну на європейському рівні.

Для того, щоб наша команда могла добратися до Голландії і виступити на чемпіонаті Європи їй необхідні деякі речі:

1) Автобус. Команда збирається їхати до Голландії на автобусі. У розпорядженні є один транспортний засіб, розрахований на п’ятьох гравців і п’ять мотоциклів. Для національної збірної потрібні щонайменше дев’ять спортсменів і відповідно стільки ж мотоциклів. Для цього потрібен ще один автобус.

2) Пальне і запчастини. Мотоциклам властиво зношуватися і пошкоджуватися, особливо вони страждають під час матчів, тож необхідно мати запас запчастин, щоб на чемпіонаті Європи раптово не залишитися без робочої техніки. Крім того, дорога до Голландії з’їсть багато пального. Та й для проведення тренувальних зборів необхідне пальне.

3) Форма. В команді вже домовилися про закупівлю одного комплекту футболок. Проте цього замало, адже якщо на континентальній першості нам в суперники дістанеться команда, яка гратиме в схожих футболках, необхідно мати гостьовий комплеккт. Виготовити і закупити його теж коштує чималих грошей. До того ж наша збірна буде представлена на параді команд і має виглядати гідно.

4) Проведення тренувальних зборів. Для належної підготовки необхідно провести довготривалий навчально-тренувальний збір. Мотоболісти з різних команд мають увесь цей час десь жити і харчуватися. Збори планують провести на Полтавщини, тож всі затрати й так мінімізовані до максимуму.

Всі ці затрати налічують приблизно 150 тис. грн, – пише детальніше Полтавщина.спорт

Перейти до вмісту