Ви тут:
Аналітика Головне Економіка Полтавщина Суспільство 

Полтавщина готує обласну Програму розвитку ЖКГ – Едуард Рева

DSC_0042

Начальник Управління ЖКГ Полтавської ОДА Едуард Рева зазначив, що на сьогодні триває активна розробка та узгодження обласної комплексної Програми розвитку житлово-комунального господарства, яка вже через місяць буде готова до затвердження на сесії обласної ради.

Перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький, зокрема, закликав активніше запроваджувати регіональні проекти щодо співфінансування по водогонам та вирішенню інших комунальних проблем селян, особливо з об’єднаними громадами, в рамках децентралізації.


В цілому, всі завдання опалюваного сезону з 9 жовтня минулого року до 8 квітня успішно виконані, вдалося скоротити споживання природного газу на 4,4%, – зазначив Рева. Майже 2 сотні ремонтних бригад працювали в області та оперативно ліквідували наслідки 69 аварій.

За словами Реви, найбільш незадовільними є розрахунки за спожиті енергоносіїв ЖКГ с. Розсошенці – усього на 47% .

85 млн гривень складають борги через різниці в тарифах теплоенерго, 160 млн грн – борги невідшкодованих субсидій
Сплата за послуги обласного енергопостачального підприємства ПАТ “Полтаваобленерго” склала  82% – найбільшими божниками є водоканали Полтави і Кременчука.

Після подорожчання комунальних послуг, борги населення Полтавщини в середньому склали 82% – це на 5% ниже, ніж на попередній період.

Загалом, на наступний опалювальний сезон необхідно підготувати близько 7 тис. житлових будинків Полтавської області, з них 700 —  житлові будинки на балансі ОСББ. Також передбачені ремонтні роботи на 744 котельнях та перевірка півтори тисячі артезіанських свердловин .

Перейти до вмісту