Ви тут:

На Полтавщині землевпорядники щоденно відкривають електронний доступ до понад 2000 поземельних книг

З початку 2016 року кадастрові реєстратори Полтавщини відкрили в електронному форматі 147 947 поземельних книг. Це становить 42,6 % від загальної кількості земельних ділянок, інформацію про які необхідно внести до бази Державного земельного кадастру. У середньому землевпорядники Полтавської області за день переводять в електронний формат близько двох тисяч пакетів документів. Сумарно оцифрувати необхідно дані 347 351 поземельних книг.

Найбільшу частку інформації про земельні ділянки перевели в електронну форму у територіальних органах Держгеокадастру Полтавського (10185 земельних ділянок або 39 % від запланованої кількості), Пирятинського (10 047 ділянка, 64%) та Карлівського – (9 267 ділянок, 47%) районів.

Переведення поземельних книг в електронний формат – одне з пріоритетних завдань у сфері земельних відносин. Під час здійснення цієї операції аналізують повноту й достовірність відомостей про земельні ділянки, що переносять до бази Державного земельного кадастру. Публічні дані про земельні ділянки відкривають доступ до реєстру власників земель і пришвидшують процес надання адміністративних послуг в онлайн-режимі.

Довідково:

Відповідно до ст. 25 Закону України «Про Державний земельний кадастр» Поземельна книга – це документ Державного земельного кадастру, що містить відомості про земельну ділянку: кадастровий номер; площу; місцезнаходження; склад угідь; цільове призначення (категорія земель, вид використання земельної ділянки в межах певної категорії земель); нормативну грошову оцінку; інформацію про власників (користувачів) земельної ділянки відповідно до даних про зареєстровані речові права в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно; дані про бонітування ґрунтів тощо.

Перейти до вмісту