Ви тут:
Відео Головне Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині впроваджують державні послуги онлайн (ВІДЕО)

DSC_0437

Представникам структурних підрозділів Полтавської ОДА детально розповіли про портал державних послуг iGov та його впровадження в області. Участь у робочій нараді взяли перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький та директор департаменту економічного розвитку ОДА Інна Іщенко.

“Полтавщина виходить на новий рівень — надання електронних послуг. Ми підписали Меморандум про співпрацю iGov з ОДА. Відтепер державні послуги кожен полтавець зможе отримати у найкоротший термін”, – наголосив Андрій Пісоцький.

Пілотними в цій новації стали Дніпропетровська, Львівська, Київська, Миколаївська та Тернопільська області. Портал державних послуг iGov – зручніше як для громадян, так і для працівників ЦНАПів, переконана волонтер iGov в Полтаві Юлія Городчаніна.

“Портал iGov — набагато зручніше для громадян та ЦНАПів та менший ризик зробити помилку. Серед українців популярністю користуються послуги, які надає iGov: оформлення субсидій, допомоги при народженні дитини, закордонного паспорту, довідки про доходи, а також реєстрація місця проживання, автомобіля, зміна реєстраційних даних про юридичну особу та отримання довідки про несудимість”, – розповіла Юлія Городчаніна.

Нині iGov надає близько 250 послуг, до кінця року усі послуги переведуть в електронний вигляд, а їх — 1200.

На Полтавщині iGov співпрацює з Головним управління Національної Поліції та облдержадміністрацією. Полтавці можуть замовити замовити запит на доступ до публічної інформації чи довідку про притягнення до кримінальної відповідальності, або ж звернутися до голови ОДА, посадовця.

Нагадаємо, учора Полтавська ОДА офіційно дала старт запровадженню порталу державних послуг iGov.

Детальніше дивіться у ВІДЕО

Перейти до вмісту