Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині продемонстрували колекції одягу із вторсировини

 

 

Оригінальні сукні  без голок та ниток. Учні екологічного театру з Нових Санжар створили колекцію вбрання, зроблену з матеріалів копійчаної вартості. Елегантні костюми  зі шпалер та паперу, гумових рукавичок, пластикових пляшок та тарілок, капронових колготок й поліетиленових пакетів, з таким вбранням дебютували юні дизайнери.

Традиційних суконь у повсякденному житті ними не замінити, а в якості для корпоративу або ж тематичного вечора вони згодяться. Однак у пластику  юні майстрині вже навіть знайшли переваги, – кажуть він гарно тримає форму, не розтягується.

«Сукні дуже приємні на дотик. Так би я її не одягнула, а наприклад, на пляжну вечірку пішла б», – сказала школярка та модель Евеліна.

Зробити такий одяг просто. Потрібно лише ваша фантазія, клей, скріпкозшивач  та скоч. Дві години і сукня готова. Це не лише красиво, а й дешево.

« Самі школярі подавали ідеї. Ми залишалися після  уроків та «шили» вбрання. Дещо брали з Інтернету, але кожна сукня неповторна, такої ви більше ніде не побачите. Наприклад ця жовто-блакитна, на ній кожна квіточка вирізана з пакету», – розповіла вчитель трудового навчання Новосанжарського НВК Світлана Поставна.

Як зазначила, вчителька основ здоров’я Новосанжарського НВК Юлія Полянська, екологічний театр створили два роки тому. Всі учасники змінили своє ставлення до сміття.

«Діти вже не поспішають щось викидати. Вони починають бачити, що можна зробити з того чи іншого матеріалу. У мене вдома є килимки з пакетів. Сумки носять, плетені із поліетиленових пакетів», – сказала Юлія Полянська.

На цьому школярки зупинятися не збираються. Планують в майбутньому створити інші колекції одягу.

3

Перейти до вмісту