Ви тут:
Полтавщина Сільське господарство Суспільство 

На Лубенщині посіяно ранніх зернових культур на площі 1,7 тис га

S2020037На території Лубенського району здійснюються заходи щодо забезпечення стабільного функціонування агропромислового комплексу та нарощування виробництва сільськогосподарської продукції. Про це повідомили у Лубенській РДА.

Управлінням агропромислового розвитку спільно з керівниками та агрономами сільгосппідприємств та фермерських господарств розроблена структура посівних площ по вирощуванню основних сільськогосподарських культур по інтенсивній технології. Товаровиробники в значній мірі переорієнтувалися на посів конкурентоспроможних та затребуваних на ринку культур. Це такі культури як озима пшениця, кукурудза на зерно, соя, соняшник, та овочі. Тому посів окремих культур зменшено, а інших збільшено. Адже перехід сільськогосподарського виробництва на  ринкові відносини призвів до самостійності агроформувань щодо планування своєї господарської діяльності.

За оперативними даними на 28.04.2016 року господарствами району посіяно ранніх зернових культур на площі 1,7 тис.га.

Ярий ячмінь – 1,1 тис. га, горох – 540 га, овес – 62 га, просо – 13 га, гречка – 80 га, лікарські трави – 89 га, кукурудза на зерно – 16,1 тис. га, цукрових буряків – 693 га, соняшнику – 11,1 тис.га, сої – 906 га.

На сьогоднішній день фактично заготовлено мінеральних добрив 2574 т.д.р. з них азотних – 1094, калійних – 721, фосфорних – 759. Також агроформування забезпечені засобами захисту рослин та паливно-мастильними матеріалами. 

Перейти до вмісту