Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Лубенщині пам’ять про Чорнобиль зберігають 15 пам’ятних знаків

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/8_87.jpg

Пам’ятний знак на честь земляків-учасників ліквідації аварії на ЧАЕС відкрили у Литвяках Лубенського району. Він став 15 знаком серед тих, які з’явилися у населених пунктах району за останні п’ять років. Про це повідомили у Лубенській РДА.

Така пам’ятна подія, яка назавжди залишить свій слід в історії Лубенщини, разом зібрала громаду села, а  голову РДА Тетяну Качаненко, голову районної ради Григорія Угляницю, депутата обласної ради Руслана Ляшка, сільського голову Литвяківської сільської ради Валерія Ночовного, голову районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» і депутатів районної ради.

Поряд – наші земляки, ті, хто ціною власного здоров’я врятував світ від розповсюдження атомного лиха. У далекому 86-у році їх було 27, різних за віком та професією, але об’єднаних спільною бідою. Право відкрити пам’ятний знак надали учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС Миколі Андрієвському та Юрію Солодовнику.

Ювілейними медалями з нагоди 30-х роковин аварії керівники району нагородили ліквідаторів Литвяків, а Василь Куксань від районної чорнобильської організації грамотою відзначив сільського голову Валерія Ночовного.

Літературно-музичне наповнення заходу забезпечили учні місцевої школи, працівники будинку культури, а також Інна Сизоненко, Наталія Ляшенко.

Освячення пам’ятного знака здійснив протоієрей Роман Кулініч.

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/3_547.jpg

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/7_128.jpg

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/1_876.jpg

Перейти до вмісту