Ви тут:
Головне Освіта Полтавщина Суспільство 

До Кременчука приїхали освітяни з Польщі (ФОТО)

Міський голова Віталій Малецький провів зустріч із представниками університету «Люблінська Політехніка» (Республіка Польща), які наразі в рамках двостороннього співробітництва вивчають питання щодо подальшого обміну досвідом  із Кременчуцьким національним університетом ім. М.Остроградського. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
До складу польської делегації увійшли: Веслав Сікора – канцлер; Іоланта Слонец – заступник факультету управління; Павел Комада – заступник директора Інституту електроніки та інформаційних технологій; Бартоломій Квятковський – керівник кафедри архітектури, факультету будівництва і архітектури. Від Кременчука на зустрічі були присутні ректор КНУ ім.  М. Остроградського Михайло Загірняк, заступник директора КП «КременчукІнвест» Павло Бедрацький, перший проректор КНУ Володимир Нікіфоров, декан факультету економіки та управління КНУ, депутат Кременчуцької міської ради  Андрій Почтовюк.
Вітаючи гостей, міський голова Віталій Малецький відмітив, що Кременчуцький національний університет завжди був науково-освітнім центром Полтавської області, базою для місцевого врядування. У свій час у ньому здобували вищу освіту керівники області та міста, очильники промислових, комунальних і інших  підприємств, науковці тощо. На сьогодні КНУ ім. М Остроградського  впевнено посідає лідируючі позиції серед закладів вищої освіти центрального регіону України, маючи  7-ме місце у ТОП-10. А серед  292 вищих навчальних закладів України  він знаходиться на 48 місці. Керівник міста підкреслив, що кременчужани пишаються історією розвитку університету,  колектив якого знаходиться у постійному пошуку інноваційних технологій, що потім застосовуються в різних сферах життєдіяльності. Двостороннє співробітництво, зокрема між університетом  «Люблінська Політехніка» і КНУ ім. М. Остроградського розкриває, перш за все,  можливості перед кременчуцькою молоддю  у плані  здобуття нею європейської освіти та диплому європейського зразка.  Керівник міста наголосив, що він не тішить себе ілюзіями стосовного того, що всі кременчужани, які виїжджають за кордон на навчання, повернуться додому. Разом із тим, має надію, що дехто з них все ж таки вирішить застосовувати отримані європейські знання та досвід у своєму місті, на кременчуцьких підприємствах.
У рамках зустрічі польські друзі розповіли про специфіку навчання  в університеті  «Люблінська Політехніка», який є одним із найбільших наукових центрів на сході Польщі.  
Ректор КНУ ім. М Остроградського Михайло Загірняк окреслив перспективи та можливості на подальше двостороннє співробітництво між кременчуцьким і люблінським університетами, зазначивши, що результатом цього візиту мають стати нові проекти між кафедрами двох закладів вищої освіти. Михайло Загірняк також  висловив сподівання, що двостороннє співробітництво не зупиниться на обміні студентів, а буде продовжене  в області наукових досліджень.
Наприкінці офіційної зустрічі сторони обмінялися сувенірною продукцією.
Перейти до вмісту