Ви тут:
Головне Політика Полтавщина Суспільство 

“Градус дискусій щодо декомунізації треба понизити” – Білокінь

DSC_0331

Сьогодні керівник апарату Полтавської облдержадміністрації Микола Білокінь ініціював проведення “круглого столу” в рамках заходів щодо декомунізації, щоб “знизити градус” дискусій щодо нових назв вулиць Полтави.

За його словами, над новими назвами полтавських вулиць працюють декілька робочих груп, вже надійшло з пропозиціями понад 40 листів до голови Полтавської ОДА, який своїм рішенням буде ухвалювати нові назви.

Білокінь зазначив, що мета зібрання – врахувати і почути думки полтавців.

“Ми можемо скільки завгодно тут сваритися, але останнє тепер слово – за головою облдержадміністрації” – зазначив Білокінь:


Зокрема, полтавці зібрали підписи, щоб Червоноарміську перейменувати на Армійську.

Вулицю Володарського, більш за все, перейменують на вул. Вернадського, вулиці Комсомольській повернуть історичну назву Стрітенська, вул. Енгельса – на Кирила Осьмака, тощо.

Центральну вулицю Жовтневу, найвірогідніше, перейменують на Соборну чи вул. Соборності, вул. Калініна буде Степана Бандери, незважаючи на те, що 75 мешканців зібрали свої підписи “проти”.

Представники громадськості наполягають, щоб у Полтаві зявилася вулиця імені громадського діяча Володимира Степанюка.

 

Більшість учасників “круглого столу” виступили за те, шоб повертати не історичні назви, а надавати вулицям імена відомих особистостей, повязаних в Полтавою.

Перейти до вмісту