Ви тут:
Медицина Полтавщина 

Дзвінки з усіх районів на “103” прийматимуть у Полтаві

1

На базі Комунальної установи «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» реалізовують проект «Вчасна допомога». Він охоплює Полтавську, Сумську та Чернігівську області.  Щоб новітня  оперативно-диспетчерська служба  екстреної медичної домоги запрацювала на повну, потрібно всі дзвінки в області скерувати на «103». Як прискорити цей процес  обговорили медики, представники влади та  потужних  Інтернет-провайдерів регіону на робочій нараді.

Як зазначив начальник відділу медицини катастроф та мобілізаційної роботи управління фінансово-економічної роботи, медичної допомоги дітям і матерям та медицини катастроф ДОЗ ОДА Володимир Мохначов, нині  актуальним є питання створення на Полтавщині  єдиної телекомунікаційної мережі з маршрутизації дзвінків. Це питання треба вирішити з усіма операторами стаціонарного і мобільного зв’язку відповідно  до євростандарту. У мобільних операторів проблем немає. Однак  фахівцям “Укртелекому” -це поки що не вдається.

«Те обладнання, що ми встановили дозволяє надсилати сигнали продопомогу не лише з мобільних телефонів,  ай через Інтернет. Ним можуть користуватися навіть люди з обмеженими можливостями. Обладнання дозволяє, а телекомунікаційні можливості ні», – сказав Мохначов.

2

За словами директора департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктора Лисака у Полтаві вже працює в тестовому режимі оперативна диспетчерська служба обласного центру . Після запровадження “Системи 103”, до дата-центу буде відкритий доступ мешканцям регіону, а послуги екстреної медичної допомоги будуть здійснюватися за регіонально-розподіленим принципомекстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

 Учасники наради дsqшли згоди, що нині потрібно здіснити розробку та створити необхідні технічні умови для надання телекомунікаційної послуги шляхом використання сигналізації DDS-1 за протоколом послуги.SIP- Trunk. Також укласти угоди з усіма операторами мобільного та стаціонарного зв’язку.

Перейти до вмісту