Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Депутати відвідали підопічних Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату

IMG_1825У Пирятинському психоневрологічному будинку-інтернаті побували з робочим візитом голова районної ради Сергій Пазюк та депутат обласної ради Андрій Сімонов (фракція ВО “Батьківщина”) .

У супроводі директора закладу Олега Тристана гості оглянули житлові корпуси, їдальню, лікувально-виробничу майстерню та ознайомилися з роботою підсобного господарства. Так, результативна робота підсобного господарства дала можливість повністю забезпечити потреби інтернату та здешевити харчування підопічних.

Керівник будинку-інтернату продемонстрував нещодавно проведений ремонт приміщення їдальні, кошти на який виділено з обласного бюджету. Андрій Сімонов поцікавився нагальними проблемами закладу, зі свого боку запевнивши у сприянні їх вирішенню.

Гордістю закладу є сучасна лікувально-виробнича майстерня, створена за підтримки Фонду Східна Європа за рахунок коштів UniCredit Foundation та Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID).

За допомогою сучасного обладнання та консультацій майстра підопічні набувають практичних навичок у виробництві виробів із глини. У кімнаті навпроти обладнана власна поліграфічна майстерня, де також практикуються підопічні.

Саме трудотерапія, яка здійснюється за показанням лікаря, змістовне дозвілля, заняття спортом позитивно впливає на стан здоров’я людей з обмеженими фізичними можливостями, допомагає їм адаптуватися до навколишнього середовища, відчути себе активними учасниками життя.

“Приємно бачити ефективне використання бюджетних коштів та як наслідок значне покращення умов проживання та перебування підопічних у будинку-інтернаті”, – наголосив депутат обласної ради Андрій Сімонов.

Голова Пирятинської ради Сергій Пазюк відзначив високий рівень обслуговування підопічних будинку-інтернату та професійну роботу директора закладу Олега Тристана. Очільник району наголосив на важливості створення комфортних умов для людей з особливими потребами.

IMG_1824

Перейти до вмісту