Ви тут:

АМКУ закрив справи проти “Полтаватеплоенерго” та “Полтававодоканалу”

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України закрила справу, розпочату за ознаками порушення конкурентного законодавства з боку Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтававодоканал».

Як встановило Відділення за результатами розгляду заяви, КП ПОР «Полтававодоканал» стягувало з мешканців гуртожитків м. Полтави завищену плату за надані послуги з централізованого водопостачання та водовідведення із споживачів, які не мають квартирних засобів обліку.

Також слід зазначити, що КП ПОР «Полтававодоканал» та ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго», посилаючись на рішення виконкому Полтавської міської ради від 28.12.2012р. №354, при нарахуванні плати за надані житлово-комунальні послуги застосовують різні норми питомого водоспоживання для одних і тих же споживачів

В ході розгляду справи територіальне відділення надало рекомендації КП ПОР «Полтававодоканал» та ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» припинити дії з ознаками порушення конкурентного законодавства.

За даними КП ПОР «Полтававодоканал» та ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго», на виконання рекомендацій адміністративної колегії територіального відділення підприємствами проведено перерахунки споживачам послуг з водопостачання та водовідведення, згідно фактично наданих обсягів водоспоживання по кожному споживачу (КП ПОР «Полтававодоканал») та проведені коригування нарахувань плати за послугу з централізованого постачання гарячої води у бік зменшення (ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго»), на загальну суму 144,724 тис грн. грн.

Згідно чинного конкурентного законодавства за умови виконання положень рекомендацій у разі, якщо порушення не призвело до суттєвого обмеження чи спотворення конкуренції, не завдало значних збитків окремим особам чи суспільству та вжито відповідних заходів для усунення наслідків порушення, провадження у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції було закрито без прийняття рішення по суті.

Перейти до вмісту