Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві до 20 квітня триває виставка ліричного живопису

IMG_1694

Архітектор за фахом, художник за покликанням Володимир Пащенко — художник-портретист, художник-пейзажист, художник-абстракціоніст та автор психологічних образів-портретів.

40 пейзажних ліричних творів він представляє у Свято-Успенському соборі можна буде до 20 квітня. Зараз у його доробку – 3 сотні картин у техніці олійного живопису, що залишилися після продажу і подарунків.

Виставка поєднала у собі 2 експозиції – природу Полтавщини та спогади по Азову. 

Пащенко – учасник різноманітних художніх виставок, в тому числі персональних — у Гадячі, Лубнах, Полтаві, Харкові, Києві, в Українському культурному Центрі, Всеросійському музичному товаристві та Болгарському Центрі культури , в Центральному Будинку художника. Його полотна зберігаються у різних приватних колекціях шанувальників малярства в Україні, США, Японії, Німеччині. Китаї, Югославії, Польщі та в багатьох інших країнах світу.

Наснаги для творчості черпає у полтавських краєвидах, він легко поєднує штучну абстракціоністську манеру з чистим реалізмом. Енергію природи на численних пейзажних полотнах передають гори, водоспади, крутосхили, камінь. Пейзаж служить посередником, щоб показати космогонізм оточуючого; величність смерекової гілки чи життєдайність вологої краплини з  відчуттям сили Творця у стилі модерного імпресіонізму. 

Перейти до вмісту