Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Випадку отруєння дітей у Кременчуцькій ЗОШ № 1 не було

Днями на засідання постійної депутатської комісії з питань освіти, молоді, культури, спорту, соціального захисту населення, розгляду питань, пов’язаних з АТО, охорони здоров’я, материнства та дитинства розглядалося звернення батьків учнів ЗОШ № 1, які минулими вихідними потрапили в  інфекційне відділення дитячої міської лікарні. Тоді було госпіталізовано 4 учні із ЗОШ №1  віком від 6 до 11 років. Батьки наполягали на тому, що діти отруїлися в школі. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
Один із батьків виступив на комісії  та повідомив, що під час спілкування з батьками інших дітей, з’ясувалася інформація, що ознаки харчового отруєння начебто були у близько 40 дітей, але вони лікувалися вдома.
Начальник управління охорони здоров’я Максим Середа зазначив, що підтвердження цієї інформації немає. До міської дитячої лікарні минулими вихідними потрапило лише 4 дітей з цієї школи. Тільки у однієї дитини виявлено харчову токсикоінфекцію, решта – 3 школярів госпіталізовані із діагнозом ГРВІ. Максим Середа підкреслив, що медиками  кілька разів були взяті аналізи на  бактеріологічні дослідження, результати показали ріст бактеріологічної флори лише у 1 дитини, але й ці показники також не свідчили про отруєння харчовою токсикоз-інфекцією.  Також начальник управління охорони здоров’я міста зазначив, що ще 2 учня із ЗОШ №1 були госпіталізовані до дитячої лікарні в хірургічне відділення, але їх діагнози не пов’язані з харчовою токсикоінфекцією. Він зазначив, що у інфекційному відділенні щодня перебуває близько 30 дітей із різних навчальних закладів міста з підозрою на токсикоінфекцію, що ніяк не говорить про харчове отруєння у навчальних закладах. «Випадку отруєння харчовою токсикоз-інфекцією у загальноосвітній школі № 1 не було, – підсумував  Максим Середа, – це було доведено результатами посівів та клінікою дітей, які вже виписані з дитячої лікарні додому». Депутат міської ради, лікар за фахом, Віктор Калашник підтримав колегу, зазначивши, що якщо б мало місце отруєння харчовою токсикоінфекцією в школі, то госпіталізованих було б набагато більше, та й дітей, які на неї захворіли так скоро з лікарні не виписали б.
Представник СЕС повідомила, що  21 березня санітарно-епідеміологічною станцією у харчоблоці школи було проведено 30 змивів та виконано аналіз дезрозчинів, які також не підтвердили наявність харчової токсикоз-інфекції.
Заступник міського голови Ольга Усанова зазначила, що дане питання вона тримала під особистим контролем, відразу ж, коли побачила в соціальній мережі пост одного з батьків дітей, що потрапили до дитячої лікарні. Незважаючи на те, що підозра на харчове отруєння не підтвердилася, розуміючи важливість питання забезпечення якісного харчування учнів, буде вжито всіх необхідних заходів щодо перевірки стану харчоблоків у всіх навчальних закладах міста. Відповідне розпорядження буде підписане міським головою Віталієм Малецьким. Вона зазначила також, що буде переглянуте меню харчування дітей, адже міська влада, як ніхто, зацікавлена  в тому, щоб учні навальних закладів отримували якісне харчування, а меню було збалансованим.
Голова постійної депутатської комісії з питань освіти, молоді, культури, спорту, соціального захисту населення, розгляду питань, пов’язаних з АТО, охорони здоров’я, материнства та дитинства Денис Терещенко зазначив, що це питання необхідно відпрацювати по всім навчальним закладам, щоб такого більше не повторювалося.
Перейти до вмісту