Ви тут:
Суспільство Україна 

Українців закликають до обережності у зв’язку з терористичними актами у Брюсселі

iomjltpSmb7aVzCfGQ01jg-article

У зв’язку зі скоєнням 22 березня терористичних актів у Брюсселі усім громадянам України рекомендується утриматися від поїздок до Брюсселю та столичного регіону Королівства Бельгії до нормалізації безпекової ситуації.

Уранці тут сталося кілька вибухів – два прозвучали в аеропорту “Завентем”, ще один в метро. Кількість загиблих збільшилася до 27 осіб. рахунок поранених наближається до сотні осіб. Перервано залізничне сполучення з аеропортом, триває евакуація. Адміністрація аеропорту просить не приїжджати. Всі рейси з аеропорту скасовані та не працює наземний транспорт, закриті залізничні вокзали.

Наразі у Бельгії оголошено найвищий рівень терористичної загрози, місцева влада провінції Брабант запровадила режим реагування на катастрофу.

З огляду на зазначене МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають у Бельгії, виявляти підвищену увагу і обережність, уникати місць масового зібрання людей, враховувати рекомендації сил безпеки та місцевої влади. Не панікувати, уникати натовпу, шукати захисту у правоохоронців та сил безпеки, укриття у безпечних приміщеннях, а також прагнути невідкладно повідомити про себе поліцію або Посольство.

Перебуваючи у людних містах, враховувати, що найбільш уразливим видом транспорту є метро, старатися не пересуватися поодинці, якщо планується відвідати захід – попередньо уточнити, чи він відбудеться, а також які лінії суспільного транспорту будуть закриті.

У зв’язку з ймовірним запровадженням надзвичайного стану бути готовими до перевірки документів та особистого контролю, завжди мати при собі документи, що посвідчують особу, мету вашого перебування та місце проживання у Бельгії; виконувати всі вказівки та демонструвати готовність до співпраці з правоохоронцями.

У будь-якому випадку, громадянам, які перебувають у Бельгії, рекомендується повідомити рідним про себе.

219046

Перейти до вмісту