Ви тут:
Головне Комуналка Полтавщина Суспільство 

У Шищацькій об’єднаній громаді діє комунальне господарство з 25-ма робочими місцями — історія успіху

Комунальне господарство, яке забезпечує робочими місцями 25 осіб і наводить лад на території громади — не мрія, а реальність. Таке підприємство вже 2 місяці функціонує на Полтавщині.

Як створити успішне комунальне підприємство «з нуля» розповів голова Шишацької селищної об’єднаної територіальної громади Олександр Тутка.

“Комунальне підприємство «Техкомунбуд» ми створили практично «з нуля». До об’єднання комунального господарства не було, діяв лише відділ благоустрою при Шищацькій селищній раді, — говорить Олександр Іванович. — Ми ж через деякий час після об’єднання громади створили окрему юридичну особу «Техкомунбуд», що дає можливість надавати платні послуги в законний спосіб”.

Як повідомляють у Полтавській ОДА, «Техкомунбуд» — комунальне підприємство всієї ОТГ, яке обслуговує 600 квадратних кілометрів території, а це 62 населених пункти. Воно забезпечене відповідною матеріально-технічною базою. Господарство має сміттєвоз, який куплено за бюджетні кошти громади, асенізаційну машину, контейнери для вивозу сміття тощо.

25 працівників підприємства формують мобільні групи, які оперативно слідкують не лише за благоустроєм території громади, а й ліквідовують неполадки, які виникають в освітніх закладах (приміром, з освітленням), відповідають за газопостачання тощо.

“Головне ж — здійснюється постійний санітарний контроль території об’єднаної громади, а люди забезпечені роботою”, — резюмував Олександр Тутка.

Нагадаємо, що учора у с. Куйбишеве Шишацького району відбулося пленарне розширене засідання колегії Полтавської ОДА, на якому нагородили комсомольських рятувальників, які під час пожежі врятували двох діток

Перейти до вмісту