Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві закривають єдиний собачий притулок

приют

100 псів можуть опиниться на вулиці – у Полтаві можуть закрити єдиний собачий притулок на вулиці Нижньомлинській. 

Про це  Gazeta.ua розповіли волонтери. “Наш пункт розміщений на одній території із зливною станцією, яка підпорядкована комунальному підприємству КАТП-1628. Сюди звозять каналізаційні відходи з усього міста. Раніше станція обслуговувала 4-5 автомобілів-асенізаторів щодня. Маємо інформацію, що з понеділка будуть надавати послуги до 200 вакуумних автомашин і їх треба кудись ставити. Через це у нас вже забрали кілька приміщень, де зберігали харчі для собак. І порадили серйозно зменшити кількість собак. Що тоді буде із собаками, невже їх треба просто усипити”, – пояснила Наталія Лебединська, волонтер, 5 років дбає про безпритульних собак.

Волонтери звернулись до керівництва зливної станції для уточнення майбутнього тварин.

“Плануємо перенести пункт притримки за межі міста – в район заводу ГРЛ. Вже знайшли потрібну земельну ділянку, будемо її облаштовувати після рішення на сесії міськради. Загалом пункт розрахований на 20 собак, а їх зараз – 100. Тут можна багато говорити про співчуття, але і в таких умовах тримати тварин не варто”, – розповів Микола Костенко, представник КАТП-1628.

Підприємство дійсно буде розширятися. Воно – єдине в місті, яке приймає каналізаційні відходи.

“До нас надійшов лист від КП “Полтававодоканалу” щодо приведення цього об’єкту в належний стан у зв’язку із можливим збільшенням кількості автомобілів-асенізаторів. Плануємо реконструкцію 53-річної будівлі, ремонт в приміщеннях”, – продовжив Костенко.

Полтавці, що мешкають поруч, обурені роботою зливної станції і самого притулку. Пси мешкають у будках на вулиці. Через них і зливну станцію постійний шум і сморід. На території доводиться ходити в чоботях.

“Літом стоїть великий сморід від каналізаційних стоків. Жителі вулиць Нижньомлинської та Південної звертались до всіх можливих інстанцій. Санстанція та екологи вимагають закрити такий об’єкт, адже він порушує санітарні норми та знаходиться дуже близько до житлової зони. Також поруч парк, зелена зона. В мерії дають тільки відписки – і минула влада і нинішня. Доводиться терпіти і собак. Гавкіт не вщухає ні вдень, ні вночі. Ми не проти тварин, але хай їх за містом розміщують, роблять притулок відповідний до стандартів. А то в одному вольєрі по 5-6 собак знаходиться”, – сказав Іван Стежка, житель вулиці Південна.

Нагадаємо, в Полтаві немає офіційного притулку для тварин. Хоча міська влада обіцяла виділити землю і гроші для облаштування. Наразі в місті є тільки приватні притулки.

Перейти до вмісту