Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві реалізують проект “Інтегрований розвиток міста”

11550854_15410c63

Команда міжнародних експертів розпочинає роботу над створенням концепції інтегрованого розвитку Полтави. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

На першому засідання робочої групи обговорили основні аспекти та принципи інтегрованого міського розвитку. На презентацію проекту запросили представників управлінь та підрозділів міськвиконкому, громадських організацій, викладачів полтавських вишів та представників депутатського корпусу.

Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» здійснюється за підтримки Німецького та Швейцарського урядів. На його реалізацію виділять 4 млн євро та 2 млн швейцарських франків. Протягом наступних 20 місяців у Полтаві буде розроблено Концепцію інтегрованого розвитку міста, що відповідатиме засадам Європейської хартії місцевого самоврядування та Лейпцизькій хартії сталого європейського міста.

“Ми налаштовані на активну співпрацю з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва. Маємо надію на те, що з їхньою допомогою та фінансуванням проекти, спрямовані на розвиток нашого міста, будуть реалізовані”, – зазначила Оксана Деркач.

Концепція інтегрованого розвитку Полтави, після її прийняття у 2017 році, оновить нині діючий Генеральний план міста від 2011 року та налаштує міське планування на сучасні європейські стандарти. Також оновить та гармонізує уже частково застарілі плани, в результаті чого будуть узгоджені вимоги щодо планування економіки, транспорту та навколишнього середовища. Тож у рамках проекту створять детальні інфраструктурні плани.

“Чітке планування є необхідною передумовою для доступу до подібних джерел фінансування. Це важливо, адже покращення життя міста є нашою спільною метою”, – наголосив керівник проекту “Інтегрований розвиток міст в Україні” Матіас Брандт.

Уже до кінця 2016 року повинні бути зібрані дані та оцінені вже існуючі плани та програми розвитку. Саме з цією метою було створено робочу групу, до складу якої увійшли місцеві фахівці, які відповідають за основні сфери діяльності міста, такі як: економіка, транспорт, навколишнє середовище, працевлаштування, житловий фонд та соціальний захист. Уже потім, спираючись на результати оцінки, буде створено модель розвитку міста.

Проект має реалізовуватись спільно з місцевою громадою.

Перейти до вмісту