Ви тут:
Культура Освіта Полтавщина Суспільство 

У Полтаві провели відкриту лекцію “Археологія кіно Східної Європи”

http://pnpu.edu.ua/img/news_img/2016032085249.jpg

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г Короленка відбулася відкрита лекція «Археологія кіно Східної Європи». Про це повідомили у виші.

Захід, ініційований асистентом кафедри культурології та методики викладання культурологічних дисциплін Наталією Яремакою. Із науковими розвідками професора Единбургського університету, кандидата мистецтвознавства Сергія Гавриленка ознайомив його асистент, історик і теоретик кіномистецтва, археолог кіно Нестор Кисленко. Зустріч дала змогу доторкнутися до історії мистецтва проектування зображення на екран з XV століття.

На лекції були присутні викладачі та студенти історичного факультету, факультету фізичного виховання, філології та журналістики та факультету технологій та дизайну. Слухачі побачили еволюцію ретро-проекторів (від скляних картинок-слайдів для проекторів XVI століття «Чарівний ліхтар» до діючої моделі праксиноскопа і мутоскопа XIX століття). Родзинкою заходу стала презентація відео, знятого на моделі проектора харків’янина Йосипа Тимченка. Винахідник створив кіноапарат власної конструкції ще 1893 року. Мальовничі пейзажі тодішньої Російської імперії постали в кольорових картинках для стереоскопа почала XX століття.

http://pnpu.edu.ua/img/news_img/2016032085238.jpg

Перейти до вмісту