Ви тут:
Екологія Економіка Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство 

У Новосанжарському районі запроваджують роздільний збір сміття

звалище

Безплатні пластикові пакети, сміттєвоз у кожний населений пункт та роздільний збір сміття започатковують у Новосанжарьскому районі.

Реалізувати цей проект допомагають партнери зі Швейцарії та Німеччини. Півроку тому народилась нова програма поводження з відходами у області і представники 6 населених пунктів обговорили план з роздільного збору сміття – з-за кордону нададуть майже 60 тисяч євро на техніку. У Нових Санжарах в рамках проекту попросять кошти з Фонду регіонального розвитку.

Вольфганг Хютцен, старший радник проекту GIZ з комунальних послуг зазначив, що відтепер відходи не можна буде викинути на стихійне звалище.

Сергій Бульбаха, голова Новосанжарської райдержадміністрації зазнчив, що кошти підуть на придбання сміттєзбиральної техніки та облаштування сміттєзвалища на полігоні у Зачепилівці.
“Споживач матиме право вимагати від виконавця якісної послуги. Вимагати від органів місцевого самоврядування створення умов, для того щоб така якісна послуга надавалась. Працюватиме система так. Із Нових Санжар у район приїжджатиме сміттєвоз і регулярно забиратиме сміття. Селянам дають пакети і вони самі збирають у нього пластик. Його забиратимуть раз на місяць. Потім на полігоні сміття досортовують. Ціни за вивезення можуть навіть зменшитись за рахунок проданого пластику. Попередній тариф – близько 14-ти гривень з людини на місяць”, – зазначив Бульбаха.

У Зачепилівці єдине на усю область звалище з усіма необхідними документами, для нього закуплять прес та ваги, – повідомляє ТРК “Лтава”

 

Перейти до вмісту