Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО Андрію Покладову

Учора на будівлі загальноосвітньої школи №20 відкрили меморіальну дошку загиблому в зоні АТО кременчужанину Андрію Покладову, який був випускником цього навчального закладу. На меморіальному заході були присутні мати Андрія Покладова та близькі його родині люди, секретар міської ради Юрій Гриценко, директор департаменту праці, соціального захисту населення та питань АТО Володимир Поляков, колектив загальноосвітнього закладу та пересічні кременчужани. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
Звертаючись до присутніх, Юрій Гриценко зазначив, що в цій неоголошеній віні Кременчук поніс великі втрати. 30 кременчужан загинули під час військового протистояння з агресором, який посягнув на незалежність нашої Вітчизни. Серед героїв АТО, які не повернулися додому до своїх родин,  і  Андрій Покладов – молодий чоловік, який за переконаннями та покликом серця один із перших пішов на фронт добровольцем. Секретар міської ради підкреслив, що неприродно та несправедливо батькам ховати своїх дітей. Він, як людина військова, дуже добре знає, що таке втрачати бойового товариша та як потім важко дивитися в очі його батькам. Юрій Гриценко висловив слова щирої вдячності матері Андрія Покладова за те, що виховала сина-патріота, сина-героя, а  молоді дав настанову бути гідними його подвигу.
Володимир Поляков також згадав своє нелегке бойове минуле та зазначив, що завдяки таким хлопцям, яким був і Андрій Покладов, у нашої країни, міста, кожної української родини  є майбутнє.
Після відкриття пам’ятної дошки перед присутніми виступила мама Андрія Покладова. Ледве стримуючи сльози, жінка розповідала про свого улюбленого сина, який виріс гідним громадянином України, був  люблячим сином і дбайливим батьком. Добрі слова на адресу загиблого героя також прозвучали від директор школи №20 Володимира Нікіфоренка, школярів і однокласниці Андрія.  Живі квіти  поклали кременчужани до меморіальної дошки, низько вклоняючись пам’яті героя сучасної України.
Нагадаємо, старший лейтенант 128 гірсько-піхотної бригади Андрій Покладов як герой  загинув 19 лютого 2015 року в районі містечка Дебальцеве Донецької області, захищаючи незалежність і цілісність України.  Подвиг кременчужанина був відзначений на державному рівні Указом Президента України Петра Порошенка його було посмертно нагороджено  орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Його іменем у  місті названа вулиця, а на його честь відкрито дві меморіальні дошки.  
Перейти до вмісту