Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці проходить Ярмарок зайнятості для внутрішньо переміщених осіб

Сьогодні у Міському палаці культури організовано Ярмарок зайнятості для внутрішньо переміщених осіб. Ярмарок зайнятості проводиться в рамках Партнерської угоди в реалізації в регіоні Проекту Європейського Союзу «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб» за фінансової підтримки Європейського Союзу та за сприяння обласної державної адміністрації. Полтавського обласного та Кременчуцького міськрайонного центрів зайнятості. Даним проектом передбачено широкий комплекс інструментарію в напрямі поліпшення можливостей трудової адаптації та стану працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
За інформацією директора полтавського обласного центру зайнятості Катерини Клавдієвої, наразі у 14 областях України у тому числі і на Полтавщині  реалізовуються 18 проектів Європейського Союзу щодо надання  внутрішньо переміщеним особам житла, роботи, освіти, соціальної, медичної та психологічної підтримки, що сприятиме зростанню економічної діяльності внутрішньо переміщених осіб та громад, що їх приймають. Катерина Клавдієва наголошує, що в Ярмарку зайнятості беруть участь 47 работодавців Кременчука та Комсомольська, Козельщинського та Глобинського районів, які пропонують до 300 вакансій.  Також очільник обласного центру зайнятості відмітила, що за сприяння Полтавської обласної служби зайнятості з жовтня 2014 року по даний час працевлаштовано 928 внутрішньо переміщених осіб, з яких 32 особи отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності і започаткували власну справу та 11 осіб працевлаштовано за рахунок виплати компенсації роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску, а  92 – проходили професійне навчання. За сприяння центрів зайнятості області до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 613 внутрішньо переміщених осіб.
Директор обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва зазначає, що з  метою підтримки трудової інтеграції внутрішньо переміщених осіб, в області реалізується Проект Європейського Союзу «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб» в рамках Грантової угоди, якою передбачено виділення 457,6 тис. євро на організацію громадських робіт для усіх категорій внутрішньо переміщених осіб. Дані роботи проводяться в 65 територіальних громадах 23 районів області та в 5 містах обласного значення, до яких з початку дії Проекту залучено 359 внутрішньо переміщених осіб. Окрім того, Катерина Клавдієва наголосила, що в Полтавській області велику увагу приділяють питанням зайнятості демобілізованих учасників АТО. За останній час в регіоні було працевлаштовано 100 учасників бойових дій, 60 проходять певну підготовку. В.о. керівника Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості Віктор Калашник також зауважив, якщо станом на 1 січня на біржі праці обліковувалося 108 учасників АТО, то на сьогоднішній день на обліку по безробіттю перебуває 84 громадян такої категорії. За останній час через центр зайнятості Кременчука було працевлаштовані 12 учасників АТО, а 25 пройшли громадські роботи.
Перейти до вмісту