Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

У День народження Шевченка глобинці вийшли на підтримку Надії Савченко

image-a2018f704f45f4eb532dab96931364311c9e597bd0d4b1d400b9279f531f5dfe-V

Біля пам’ятника Великому Кобзарю у Глобиному пройшли урочистості з нагоди 202-річниці з Дня народження Тараса Шевченка. Участь у заході взяли голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, депутати обласної ради Олександр Трухін, Інна Авраменко, Олександр Ківшик, Руслан Рогов, керівництво Глобинського району та місцеві жителі. Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Вшановуючи пам’ять одного із найвидатніших українців, учасники зібрання підтримали Героїню наших днів – Надію Савченко.

– Непоборний дух Шевченка сьогодні в силі і незламності українки Надії Савченко. Вона своєю мужністю, сміливістю і любов’ю до Батьківщини кинула виклик агресору. Ми закликаємо всіх глобинчан приєднатися до акції на підтримку Надії Савченко. Вимагаємо від Росії звільнити українську льотчицю та припинити війну в Україні, – сказав Глобинський міський голова Станіслав Джусь.

Підтримати Надію Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших незаконно ув’язнених українців, які перебувають у російських в’язницях закликав голова обласної ради Олександр Біленький.

– В День народження Тараса Шевченка у Росії проходить судилище над Надією Савченко. Ми маємо знати і пам’ятати, що сьогодні, на суді, наша Героїня скаже не останнє слово. Це буде слово патріота, бойового офіцера, яка не скорилася московській владі. Вся Україна разом з Надією. Будемо боротися за її свободу і поборемо, – сказав Олександр Біленький.

Перейти до вмісту