Ви тут:
Суспільство Україна 

Сергій Квіт щодо реформування системи професійно-технічної освіти

Знімок екрану - 24.03.16 - 13:33:0123 березня у ході засідання Кабінету Міністрів України Міністр освіти і науки України Сергій Квіт розповів про модернізацію професійно-технічної освіти в регіонах країни в рамках децентралізації повноважень влади.

Міністерство рекомендує головам обласних і Київської міської державної адміністрацій утворити міжгалузеві ради професійно-технічної освіти, або ради стейкхолдерів, з метою обговорення регіонального замовлення на підготовку кадрів за планом модернізації мережі професійно-технічних навчальних закладів з урахуванням необхідності їх укрупнення упродовж 2016-2018 років.

Міністр пояснив, що в областях краще розуміються на тому, яка індустрія є в області та перспектив її розвитку, які кадри і професії потрібні на місцях.

На переконання Міносвіти, модернізація мережі закладів професійно-технічної освіти призведе до зменшення числа юридичних осіб, але кількість учнів ПТНЗ в перспективі повинна тільки зрости.

Щодо роздержавлення професійно-технічних навчальних закладів Міністр повідомив, що МОН, Київська міська і обласні державні адміністрації будуть забезпечувати підготовку до передачі професійно-технічних навчальних закладів із державної власності до комунальної власності відповідних територіальних громад відповідно до норм статті 27 Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік».

джерело: decentralization.gov.ua

Перейти до вмісту