Ви тут:

Реєструвати місце проживання буде місцева влада

Незабаром реєструвати місце проживання буде місцева влада, згідно з підписаним Президентом України Петром Порошенком законом.

Повноваження щодо реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації, ведення відповідного реєстру територіальної громади передадуть виконавчим органам сільських, селищних і міських рад, – повідомляє ТРК “Лтава”.

Це позбавить жителів необхідності збирати довідки про склад сім’ї та проживання, необхідних при наданні соціальних та інших послуг.

Також планують спростити процедуру отримання інформації з Державного земельного кадастру. При цьому, право на надання такої інформації матимуть посадові особи органів місцевого самоврядування, в тому числі і адміністратори центрів надання. Як проводять цю роботу в Омельницькій міській раді Кременчуцького району – розповіла голова Олександра Шереметьєва.

За її словами, на 15 березня 2016 року приймається на роботу фахівець – це особа, яка має вищу юридичну освіту. На яку в складі ЦНАП покладаються функції з реєстрації місця проживання фізичних осіб. З 4 квітня поточного року.

Для організації такого місця реєстрації Омельницькій сільській раді необхідно майже 267 тисяч гривень. Однак ці витрати варті того, щоб дану послугу наблизити до громадян, – каже пані Олександра. Адже Омельницька територіальна громада пл. якої 109 км. кв. налічує 5.5 тисяч населення та включає в себе 20 населених пунктів.
Нагадаю, на сьогодні питання реєстрації місця проживання вирішують управління Державної міграційної служби.

Перейти до вмісту