Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Працівники державної фіскальної служби області знищили акцизні марки

DSC_0057Знищення марок акцизного податку відбувалося відповідно вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1251 “Про затвердження Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів” (із змінами і доповненнями) та наказу ДФС України від 15.09.2015 №693 “Про затвердження Порядку знищення невикористаних непошкоджених та пошкоджених марок акцизного податку”.

Знищення акцизних марок проводилось комісією, склад якої затверджено наказом Головного управління ДФС України у Полтавській області, присутні всі члени комісії, комісія є правосильною.

Комісія знищила не пошкодженні марки акцизного податку, що не можуть бути використані через невідповідність нанесеної на них суми акцизного податку сумі, визначеній з урахуванням діючої ставки акцизного податку, які зберігаються в сховищі Головного управління ДФС у Полтавській області.

Ставки акцизного податку на алкогольні напої, що маркуються, підвищено з 01.03.2016 року згідно Закону України від 24.12.2015 року №909-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Перед знищенням акцизних марок комісією було проведено їх інвентаризацію у сховищі.

Недостач та надлишків марок не виявлено.

Знищення проведено шляхом спалення на території ДПІ у м. Полтаві за адресою: м. Полтава, вул. Фрунзе, 155.

При знищенні марок акцизного податку комісією підписано відповідний акт та реєстр знищених акцизних марок в розрізі серій та номерів.

джерело: ГУ ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту