Ви тут:
Головне Економіка Полтавщина Суспільство 

Полтавці можуть здавати зброю без покарання – Альошкін

DSC_0581

З початку проведення у березні місячника добровільної здачі зброї полтавці добровільно здали майже сотню одиниць зброї та 20 спеціальних засобів, –  повідомив заступник начальника Головного управління поліції області Сергій Альошкін на прес-конференції із журналістами.

«З 1 березня по 1 квітня 2016 року на Полтавщині проходить місячник добровільної здачі зброї. З початку проведення місячника громадянами добровільно здано 74 одиниці зброї та 20 спецзасобів» – сказав Альошкін.

За час проведення місячника кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї вдалося уникнути 16 полтавцям, які добровільно здали зброю. «Якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах» – зазначив заступник начальника ГУНП.

Правоохоронці підкреслили, що зараз ще є можливість офіційно здати зброю без покарання і навіть для мисливців є змога офіційного оформлення.

Загалом, за два тижні здано 28 одиниць нарізної зброї, 2 одиниці мисливської, 39 рушниць, дві одиниці холодної зброї, 20 спецзасобів, 3 саморобної зброї, газових засобів — 14, пристрої для відстрілу гумових куль — 6, 2888 різних боєприпасів до вогнепальної зброї, одна міна та два снаряди.

DSC_0571

DSC_0517

пистолет

Перейти до вмісту