Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Полтавські комунальники і рятувальники розповіли про загрози порушення пожежної безпеки

70

Полтавські рятувальники разом з представником комунального господарства провели профілактичний рейд по житловому сектору

Учора фахівці з 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини разом з працівником комунального підприємства «ЖЕО-2» провели профілактичний рейд по житловому сектору Октябрського району м. Полтава.

Під час рейду, рятувальники роз’яснювали громадянам основні правила пожежної безпеки у побуті, під час перебування на вулиці, наголошували на недопущенні випадків спалювання сухої трави та сміття, нагадували про відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки.

«Варто пам’ятати кожному, аби ваша необережність не стала причиною пожежі в екосистемах області не випалюйте сміття чи суху траву на дачних ділянках, що межують з плавнями і лісовими масивами, та ніколи не підпалюйте суху траву на галявинах у лісі. Якщо ви побачите, що це роблять інші, зупиніть їх і поясніть, чим небезпечне спалювання трави. Ніколи не розводьте багаття в сухому лісі. Ніколи не кидайте непогашені сірники або цигарки. Пояснюйте друзям і знайомим, що їхня необережність може стати причиною пожежі. Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте ліквідувати самотужки, якщо вам не вдалось цього зробити – негайно повідомте оперативно-рятувальну службу за номером 101», – наголошували фахівці ДСНС.

Аби люди пам’ятали та дотримувалися елементарних правил безпеки життєдіяльності, рятувальники вручали тематичні листівки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадує, що самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності чи її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя в парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягне за собою адміністративну відповідальність.

Перейти до вмісту