Ви тут:
Головне Економіка Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавська обласна рада ініціювала перевірку “Хорольского заводу дитячого харчування”

IMG_0869

При реорганізації ПАТ “Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів” у ТОВ  “Хорольский завод дитячого харчування” в жовтні минулого року відбулося рейдерське захоплення підприємства. Про це, зокрема, йшлося сьогодні на нараді в облдержадміністрації.

Представники трудового колективу (340 чол.), розповіли, як опинилися під постійним тиском, погрозами та загрозою скорочення від нових власників. З жовтня на підприємстві знаходиться майже 200 озброєних охоронців, які порушують санітарно-екологічні норми на заводі та тримають працівників “під прицілом”.

Голова профкому Надія Урбанова повідомила про те як працівників змусили написати заяви на звільнення при реорганізації ПАТ в ТОВ, а семеро бійців АТО взагалі залишилися поза трудовими відносинами:

Начальник виробничої лабораторії розповіла, що сучасну європейську будівлю заводу її лабораторії розгромили озброєні молодики:

Трудовий колектив заводу дитячого харчування уже другий день проводить акцію протесту – у них заблоковані магнітні картки перепусток на завод. Нові власники відкритим текстом кажуть, що “люди їм не потрібні”, а обладнання вивозять на металобрухт.

Досі з працівниками не заключили колективний договір, з 1 грудня відмінили усі надбавки та урізали зарплати. Перестала працювати лабораторія перевірки якості дитячої продукції.

Міський голова Хоролу Сергій Волошин провів перемовини з фінансовим та гендиректором заводу, які пообіцяли до кінця місяця нікого не скорочувати.


Крім того, Хоролу загрожує екологічна катастрофа через те, що нові власники не хочуть утримувати очисні споруди. За словами міського голови, останні 4 десятки років ремонт на очисних спорудах не робився, з шести резервуарів, працює лише чотири і то наполовину. У міському бюджеті Хоролу на утримання споруд грошей немає: йдеться про 2 млн грн на зарплати 20 працівникам, 70-80 тис. грн – за енергоносії на 25 млн грн на ремонті роботи.

За словами Волошина, нині Хорольські очисні споруди виявилися нікому не потрібними, на вул. Челюскінців вже є прорив фекалій і може бути екологічна катастрофа через забруднення річки Хорол.

Представниця трудового колективу та юрист Олена Сіненко розповіла свою версію, яким чином в держреєстрі змінили власника та юридичну адресу підприємства, якої насправді не існує:

Трьох працівників, які виходили вчора на акцію, звільнять, – повідомила про результати вранішніх перемовин з трудовим колективом голова Хорольської райради Віра Мартюк:

Начальник фінансового відділу Юрiй Гулінцов – представник нинішнього керівництва ТОВ “Хорольський завод дитячого харчування” спростував закиди про реєстрацію підприємства в Дніпропетровську:


Голова наглядової ради ПАТ, який з 2 жовтня відсторонений від діяльності пояснював, чому обладнання на 13,6 млн опинилося у дворі колишнього керівника І. Гавриленкова та в у правоохоронців:

Юрист ПАТ Іван Мартиненко розповів про зміни власників та “російський слід” після продажу комбінату Іваном Гавриленковим:

Нині харківська компанія порушила справу через 622 тис грн про банкрутства Хорольського заводу дитячого харчування і якщо не втрутитися в ситуацію, підприємство повністю знищать:

Хто насправді стоїть за новими власниками заводу,  так дізнатися і не вдалося.

У підсумку наради керівники області звернулися до правоохоронців з вимогою перевірити озброєних людей, які утримують в облозі працівників заводу дитячого харчування – про результати перевірки доповідатимуть до кінця дня.

Також обласна рада хоче розібратися з санітарним станом на підприємстві, де виробляють дитячі продукти та станом очисних споруд у Хоролі.

Перейти до вмісту