Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавок привітали з Міжнародним жіночим днем (ФОТО)

Напередодні весняного свята чарівності, ніжності і грації у палаці дозвілля «Листопад» відбувся святковий концерт. На урочистості, з нагоди відзначення Міжнародного жіночого дня, були запрошені полтавки, які працюють в державних структурах та органах місцевого самоврядування, жінки, які виховують прийомних дітей, жінки-волонтери, а також матері і дружини демобілізованих та загиблих учасників антитерористичної операції на Сході та воїнів-інтернаціоналістів. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Присутні на святі полтавки мали змогу поринути в атмосферу чоловічих думок та дізнатися, яким же бачуть жіноче щастя чоловіки. Для представниць прекрасної половини людства виступали найкращі музиканти, співаки та хореографи міста.

З теплими словами привітань до присутніх у залі жінок звернувся міський голова Олександр Мамай:

− Мама, сестра, кохана, донечка – жіночий першопочаток супроводжує нас до останнього подиху. Якщо краса врятує світ – то це буде ваша краса, любі наші жінки! Ви перетворюєте його на чарівну перлину, яку ми вічно кластимемо вам до ніг! У переддень Міжнародного свята 8 березня від щирого серця бажаю усім вам міцного здоров’я, довічного щастя, безмежного кохання. Нехай збуваються заповітні мрії. Продовжуйте зігрівати собою світ, адже ви зіткані зі світла! Бережіть себе і своє сяйво, які б не дули у житті вітри! Нехай Господь береже вас та ваших рідних!

На жаль, у свято 8 березня не усі жінки почують теплі слова вітань від найдорожчих чоловіків. Когось навіки забрала війна, хтось пішов від нас, сумлінно і самовіддано виконуючи свої службові обов’язки.

− Кожен з них любив життя. Кожен з них про щось мріяв і щось планував. І навряд чи хто-небудь з них думав, що їхній шлях обірветься так рано і так раптово… Шановні матері, дружини, дочки, − тримайтесь мужньо! Пам’ять про ваших мужніх чоловіків – безсмертна у наших серцях, − звернувся міський голова до присутніх у залі жінок з родин полеглих у зоні АТО героїв.

Тих, хто віддав своє життя за мирне небо і вільне життя, згадали поіменно та вшанували хвилиною мовчання.

За відданість територіальній громаді міста, активну громадянську та життєву позицію, чуйне жіноче серце та з нагоди Міжнародного жіночого дня – 8 Березня, Олександр Мамай відзначив Подякою міського голови та грошовою винагородою у розмірі 500 гривень жінок з родин воїнів-інтернаціоналістів, жінок-учасниць бойових дій в Афганістані та учасниць бойових дій в зоні проведення АТО, жінок з родин воїнів, які загинули в зоні проведення АТО, жінок-волонтерів.

Особливий подарунок від міського голови отримала мама-вихователька Олена Мацицька, яка виховує п’ятьох чудових діток у дитячому будинку сімейного типу. Очільник міста вручив їй сертифікат на отримання автомобіля для потреб родини. Окрім цього, Олександр Федорович повідомив, що задля утеплення будинку, в якому живе сім’я, було виділено кошти з міського бюджету.

Перейти до вмісту