Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Семенівщині затримали серійних крадіїв

З літа минулого року до поліції надходили заяви від керівників місцевих організацій та приватних підприємців про те, що з їхніх гаражів були здійсненні крадіжки. При виїзді слідчо-оперативної групи на місце події правоохоронці встановлювали, що зловмисники проникали до гаражів та складів, шляхом підбору ключів, зриву навісних замків та через вікна. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

Як розповів начальник Семенівського відділення поліції майор поліції Анатолій Черевко, в липні 2015 року злочинці проникли до складу на території колишнього цукрового заводу, з якого таємно викрали зварювальний апарат «Платон», 2 болгарки, дрель, шурупововерт, паяльник пластикових труб, набір ключів, електродвигун, фен для автомобіля. Через місяць зловмисники проникли до гаражу міжшкільного навчально-виробничого комбінату, звідки скоїли крадіжку компресора, електричного зварювального апарату та шести автомобільних шин.

В ході проведення оперативно-профілактичних заходів підозрювані булизатримані. Ними виявилися 2 приятелі: 24-річний місцевий житель та 29-річний мешканець сусіднього Глобинського району. Обидва вони не працюють і раніше затримувались поліцейськими за аналогічні злочини. Молодики зізналися у скоєному та надали правдиві свідчення про причетність до 4 крадіжок. Частина викрадених речей вилучена. Зі слів зловмисників, отримані за продаж викраденого гроші вони витрачали нарозваги.

Анатолій Черевко повідомив, що за фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) – карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Перейти до вмісту