Ви тут:
Суспільство Україна 

На початку літа Грузії скасують візи, Україна може приєднатися за місяць, – єврокомісар

s419x0-news-166820130Європейський комісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос очікує, що на початку літа буде ухвалене остаточне рішення про скасування віз для громадян Грузії, а вже за місяць ЄК подасть пропозицію про таке скасування для України.

Про це він заявив на брифінгу в Брюсселі, представляючи законодавчу пропозицію щодо Грузії, повідомляє “Європейська правда”.

“Все буде готове (для скасування віз для громадян Грузії) на початку літа. Як ви знаєте, ухвалення цього рішення забирає два-три місяці…

Оскільки ми запустили процедуру, ми очікуємо, що вкладемося в цей термін”, – заявив комісар.

“Ми чекаємо на той момент, коли грузини зможуть подорожувати в ЄС без віз, так само як європейці вже подорожують в Грузію”, – додав він.

Аврамопулос також наголосив, що Україна може невдовзі приєднатися до Грузії.

“Щодо України – те, що вона робить (для виконання власних зобов’язань в контексті безвізового діалогу), робиться дуже позитивному напрямку…

Ми працюємо над тим, щоби подати також законодавчу пропозицію про скасування віз для України. Ми очікуємо, що в наступному місяці Україна приєднається до переліку (країн, щодо яких буде рішення про скасування віз)”, – заявив він.

Як повідомлялося, Єврокомісія в середу оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для Грузії.

Перейти до вмісту