Ви тут:
Суспільство Україна 

МІП пропонує розробити процедуру швидкого реагування на порушення прав і свобод представників ЗМІ

i150_ArticleImage_107859МІП пропонує розробити процедуру швидкого реагування на порушення прав і свобод представників ЗМІ.

З такою ініціативою від Міністерства інформаційної політики України сьогодні, 4 березня 2016 року, виступив заступник Міністра Артем Біденко під час першого засідання Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова.

«Ми повинні розробити процедуру швидкого реагування на порушення прав і свобод журналістів, зокрема й з боку окупаційної влади, так як це сталося нещодавно з Анастасією Рінгіс. Тоді, під час її спроби потрапити в Крим, до себе на Батьківщину, ФСБ РФ їй видало заборону на в’їзд, посилаючись на кримінальну відповідальність за статтею 322 кримінального Кодексу РФ. Такі ситуації повинні миттєво отримувати відгук з боку держави і правозахисних організацій, по чітко встановленій ефективній процедурі», –  сказав заступник Міністра.

Цю ініціативу від Міністерства інформаційної політики України підтримали члени Ради, обговоривши необхідні дії для подальших втілень.

Зазначимо, що анексуючи Крим, ФСБ РФ не раз порушувало права та свободу представників ЗМІ в Криму.

Зокрема нагадаємо, нещодавно окупаційна влада Криму заборонила в’їзд до Криму журналістці “Української правди” – кримчанці Анастасії Рінгіс – до 2020 року.

Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова є консультативно-дорадчим органом при Президентові України, основними завданнями якої є, зокрема, моніторинг ситуації (стану) забезпечення захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні та напрацювання узгоджених пропозицій із визначення першочергових заходів щодо забезпечення захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова у відповідності до європейських демократичних стандартів тощо.

Перейти до вмісту