Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Мешканця Полтавщини, який до смерті забив людину засуджено на 9 років

Звільнившись з місць позбавлення волі більшість колишніх ув’язнених навіть не намагаються стати на шлях виправлення і вести нормальний спосіб життя. Будучи певний час на волі, вони все одно повертаються до своїх «чорних справ».

Так, на початку липня 2015 року, в нічний час доби мешканець Полтавського району на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, за адресою свого проживання спричинив численні тілесні ушкодження іншому місцевому жителю, внаслідок чого останній помер. У подальшому, зрозумівши, що накоїв, з метою приховання злочину тіло витягнув на вулицю та залишив на узбіччі.

Наступного ранку труп було виявлено місцевими жителями, які викликали працівників міліції.

Дії вказаного громадянина кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 КК України як умисне вбивство, тобто, умисне, протиправне заподіяння смерті іншій людині.

Відповідно до санкції ч. 1 ст. 115 КК України вказане діяння карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. Вказаній особі слідчим-суддею Полтавського району Полтавської області обрано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомив прокурор Полтавської місцевої прокуратури Леонід Денисюк, за наслідками проведеного досудового розслідування до суду спрямовано обвинувальний акт, який на цей час розглянуто, та зловмисника засуджено до 9 років позбавлення волі.

Незважаючи на оскарження рішення суду першої інстанції обвинуваченим та його захисником, ухвалою колегії суддів Апеляційного суду Полтавської області вирок Полтавського районного суду залишено без змін, та на цей час він набрав чинності.

Прокурор Полтавської місцевої прокуратури Л. Денисюк

Перейти до вмісту