Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Майбутніх волонтерів навчали пожежогасінню

400

9 березня у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області майстер виробничого навчання навчального пункту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області Олександр Боцва для групи учасників постійно діючого обласного проекту «Школа волонтерів» провів лекцію з питань пожежної безпеки.

Під час лекції фахівець навчав майбутніх волонтерів як уникнути пожеж у побуті, алгоритму дій при виникненні пожежі та правилам користування первинними засобами пожежогасіння.

«До первинних засобів пожежогасіння належать: вогнегасники, пожежні крани-комплекти, ручні насоси, лопати, ломи, сокири, гаки, пили, багри, ящики з піском, бочки з водою, азбестові полотнища, повстяні мати тощо. Серед первинних засобів пожежогасіння найважливішу роль відіграють вогнегасники різних типів: водяні, водо-пінні, порошкові, вуглекислотні, газові. Вогнегасники маркують буквами, що означає їх вид та цифрами, що визначають їх об’єм. Вибір типу вогнегасника визначається розмірами загоряння і можливих осередків пожеж», – розповів Олександр Боцва.

 

Крім того, у ході заняття присутнім також продемонстрували навчальні відеофільми з практичними прикладами застосування первинних засобів пожежогасіння та інших питань, які були озвучені під час лекції.

Як повідомили у ДСНС в області, наступне заняття, під час якого учасники проекту «Школа волонтерів» отримають практичні навички з гасіння осередку пожежі, відбувається сьогодні.

 

Перейти до вмісту