Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Суспільство 

Кременчужани прощаються з Масляною (ФОТО)

Цього тижня завершується найулюбленіше і мабуть одне з найсмачніших свят – Масляна, яке свідчить,  що весна запанувала й за народним календарем. Сьогодні кременчужани прощаються із Масляною. На площі «Незалежності» цього дня, незважаючи на дощову погоду, багато народу. На гостей і мешканців міста  тут чекає багато цікавих етно-хуторів. Про це повыдомили у Кременчуцькій міській раді.
На хуторі «Масляному» можна  поласувати смачними млинцями та скуштувати  українські страви, трав’яний чай. Окрім «Масляного хутора» на площі встановлена  «Сільська садиба» – проект зеленого туризму.
Запрошують завітати городян і до хутору «Козацього». Тут на них чекають справжні козаки та козачки, з якими присутні із задоволенням влаштовують фотосесії біля козацьких гармат.
У «Гончарній хатинці» на учасників заходу чекає майстер – клас та виставка-продаж гончарних виробів.
Мабуть найбільшою популярністю цього дня серед кременчужан та гостей міста користується  «Ковальський хутір», всі із задоволенням  спостерігають,  як ковалі роблять підкови та інші ковальські «штучки», а  дехто з хлопчаків навіть спробував під керівництвом ковалів власноруч їх зробити. Кременчуцькі ковалі також пропонують своїм гостям ковальську кашу з сокири, гарячі млинці з горна, чай із самовару на дровах та багато іншого.
Для прихильників мистецтва на площі Незалежності облаштовані інші хуторні зони –  «Кременчуцькі майстри»,  «Ляльковий театр» та хутір «Країна казок».  Маленьким гостям свята  майстрині допомагають зробити ляльок із соломи. Святковий настрій всім присутнім створюють кращі творчі колективи міських палаців культури.
Завершиться свято традиційним спалюванням опудала, що символізує зиму.
Перейти до вмісту