Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

«Громади не повинні страждати від розробок надр», – Ханко

Місцеві громади не повинні страждати від розробок надр, а навпаки – мають отримувати цілковиту підтримку від нафтогазових підприємств. Про це сьогодні, під час сесії Полтавської обласної ради, розповів заступник голови облради Анатолій Ханко.

Тому фракція ВО “Свобода” не підтримала погодження п’яти спеціальних дозволів Державній службі геології та надр України. Йшлося про погодження на видобування надр ПАТ “Укргазвидобування”, ТОВ “Астрогаз” та ТОВ “Реал” на території Котелевського, Зіньківського, Чутівського, Полтавського та Карлівського районів.

“Фракція “Свободи” у жодному разі не виступає проти розробки родовищ! Але це має відбуватися на вигідних для громад умовах. Ми проти створення нових екологічних катастроф із зникненням води, так як це відбулося у Сенчі Лохвицького району. Підприємства мають підписувати соціальні угоди та компенсовувати усіма можливими методами створені ними незручності. У свою чергу, Верховна Рада має прийняти зміни до бюджетного кодексу, щоби частина податків залишалася на потреби місцевих громад, а не йшла цілковито до держбюджету”, – прокоментував Анатолій Ханко.

Перейти до вмісту