Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

“Екс-начальник УДАІ сплатить державі 10 млн грн застави” – прокурор Полтавщини

12790950_975787419172753_5220340135211590608_n

«Щодо колишнього начальника УДАІ в Полтавській області, який після призначення на посаду неодноразово вимагав та отримував від підлеглих працівників неправомірну вигоду –  наразі він ухиляється від суду. Прокуратурою заявлено клопотання про повернення в дохід держави 10 млн грн застави, що була визначена при обранні йому запобіжного заходу. А сам він оголошений у розшук», – сказав прокурор області  Сергій Попов від час прес-конференція за підсумками роботи у 2015 році.

Інформуючи журналістів, прокурор Полтавщини зазначив, що минулого року слідчі підрозділи області направили до суду 59 обвинувальних актів щодо 63 осіб. У провадженнях про корупційні злочини загалом було відшкодовано 99% завданих збитків.

Щодо протидії корупції адміністративно-правовими засобами правоохоронними органами області складено і направлено до суду 57 адміністративних протоколів про вчинення корупційних та пов’язаних із корупцією правопорушень, з яких 82% складено органами прокуратури.

У сфері охорони дитинства минулого року прокуратурою області було заявлено 149 позовів на загальну суму майже 8 млн грн.

Прокурори реагували на порушення майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зокрема, про стягнення одноразової допомоги випускникам шкіл-інтернатів; про накладення заборони на відчуження квартири; про визнання права на спадкове майно або права користування житлом, усунення перешкод у користуванні ним.

Поширення набула практика звернення до суду з позовами про зобов’язання органів фіскальної служби анулювати ліцензії на продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів, унаслідок реалізації підприємцями цих товарів неповнолітнім; скасування розпоряджень органів виконавчої влади про створення класів-комплектів тощо.

«Упродовж останніх років прокурорами забезпечується належне апеляційне реагування на неправосудні судові рішення. Минулого року за їх ініціативою переглянуто 83% незаконних вироків місцевих судів стосовно 147 засуджених», – наголосив прокурор області, додавши, що за принципової позиції державних обвинувачів стосовно 50 осіб апеляційним судом області ухвалені нові вироки з призначенням більш суворого покарання, у тому числі у провадженнях про тяжкі злочини.

Також під час прес-конференції прокурор та його заступники відповіли на запитання журналістів, – повідомила прес-служба прокуратури Полтавської області

Перейти до вмісту