Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Для Кременчуцької ЗОШ № 28 та ліцею інформаційних технологій встановлять модульну котельню

Це  питання вчора обговорювали на спільному засіданні постійних депутатських комісій з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та інвестиційної політики та з питань промисловості, будівництва, підприємницької діяльності, побутового, торговельного обслуговування та регуляторної політики щодо погодження анкет інвестиційних проектів та фінансування об’єктів незавершеного будівництва.
За інформацією заступника директора КП «Кременчук Інвест» Павла Бедрацького, для вирішення питання теплозабезпечення  відразу двох навчальних закладів Кременчуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 28 та Кременчуцького ліцею інформаційних технологій № 30 ім. Н.М. Шевченко, а також з метою економії енергоносіїв планується побудувати одну модульну котельню. Проект будівництва цієї котельні наразі знаходиться в стадії розробки, його попередня вартість складає близько 6,3 млн. грн.. Планується, що котельню буде збудовано за рахунок  коштів інвестора. Завдяки впровадженню його в життя планується скорочення витрат на теплову енергію майже на третину, тому що ціна 1 кВт теплової енергії, відпущеної модульною котельнею, буде  значно нижчою від ціни, яку пропонують централізовані системи опалення. Проектом передбачено також спорудження  складського приміщення для зберігання підготовленої деревної біомаси, яка буде використовуватися при роботі котельні.
При встановленні модульної котельні не буде демонтуватися існуюче обладнання, яке може бути використане під час опалювального сезону у якості резервного, а тому залишиться можливість підключення до центральної системи опалення.
Депутати Кременчуцької міської ради підтримали цей проект, але звернули увагу на те, що при проведенні інвестиційного конкурсу поставити перед інвесторами вимогу щодо  теплоізоляції будівель навчальних закладі.
Перейти до вмісту